Wat is Virtual Reality en Hoe werkt het?

Wat is Virtual Reality?

Als mensen denken aan de term Virtual Reality, dan beelden ze zich vaak iemand in die met een hoop kabels en een rare helm verbonden is aan een computer. Om vervolgens allerlei rare bewegingen de de lucht te gaan maken. Echter er is een hoop meer dan dat, virtual reality is dichterbij dan je denkt. Wat is virtual reality nu eigenlijk precies?

“Virtual” betekent letterlijk dat de gebruiker volledig is omgeven in een wereld of kunstmatige omgeving welke gecreëerd is door de computer. Als je jezelf voortbeweegt in de virtuele wereld dan wijzigt computer het beeld zodanig zoals je dat zou verwachten in werkelijkheid. Bijvoorbeeld worden objecten groter als je ze nadert en kleiner als je ervan weg loopt, ook de richting van het geluid veranderd als je jezelf voortbeweegt.

Hoe werkt Virtual Reality?

Er zijn inmiddels verschillende concepten op de markt. Al deze concepten hebben de volgende kenmerken gemeen:

  1. Een bril welke controleert wat je door je linker en rechteroog ziet. Door een beide ogen een net iets ander beeld te geven worden je hersenen voor de gek gehouden en denk je dat het werkelijk een 3D beeld is.
  2. Andere draagbare apparaten zoals bijvoorbeeld; handschoenen om de bewegingen van je vingers te registreren of een looprek welke jou voetstappen registreert.
  3. Een koptelefoon welke het geluid verzorgt.
  4. Een computer of mobiel apparaat welke in staat is om het beeld en geluid en ‘real time’ te genereren.

Ben je al enthousiast geraakt wil je op een goedkope manier eens Virtual Reality ervaren? Kijk dan in onze Virtual Reality Shop. Voor slechts €9,95 weet ook jij wat virtual reality is!