Waarom Virtual Reality het nu wel gaat halen.

Waarom Virtual Reality het nu wel gaat halen.

Sinds de komst van Oculus zijn we een hoop criticasters rijker welke de vraag oproepen waarom Virtual Reality het nu wel gaat halen? Gezien de geschiedenis van Virtual Reality is dat niet zo’n vreemde gedachte. In de jaren 90 wilde er eigenlijk niemand een Virtual Boy van Nintendo. In dit artikel het antwoord waarom Virtual Reality het nu wel gaat halen

Het perspectief van de criticasters mist een punt, namelijk: de hedendaagse technieken welke beschikbaar zijn om een product te vormen. Terugkijkend naar de Virtual Boy uit 1995; deze had 6AA batterijen nodig welke zo’n 4-6 uur mee gingen. Het display kon twee kleuren vertonen zwart en rood, anders werd het concept te duur. En dan maar niet te spreken over de resolutie van 1 x 244. Even terug naar vandaag, waarin 1080P schermen normaal zijn, gyroscopen, hoge resolutie camera’s en versnellingssensoren in iedere telefoon de standaard zijn. Al deze componenten zijn vandaag de dag goed betaalbaar.

Waarom Virtual Reality - Virtual Boy Nintendo
Virtual Reality console door Nintendo – Virtual Boy 1995

Nog even terug de geschiedenis in: stel je eens de vraag of we dezelfde componenten ook betaalbaar in een Virtual Reality headset konden integreren? Het antwoord is kort: nee. Geen enkele fabrikant zou dat tegen een consumenten prijs op de markt kunnen zetten. Een hedendaagse Virtual Reality ervaring op een 5,5inch scherm heeft een resolutie van 4K en een refresh rate van 120 keer per seconde. Zo’n zelfde scherm zou begin jaren 2000 ongeveer €7.500,- hebben gekost. Daarnaast is de technologische ontwikkeling van computers op het gebied van real-time grafische verwerking ook enorm ten op zichten van tien jaar geleden.

Eigenlijke alle technische ontwikkelingen hebben plaats gevonden zonder dat de economie bezig was met het verder ontwikkelen van Virtual Reality voor de mainstream. Oculus heeft de hedendaagse techniek opnieuw gebundeld en gezorgd dat Virtual Reality voor de consument nu binnen handbereik is. Nog even en Virtual Reality is net zo gewoon als de playstation in de woonkamer.

Heb je nog nooit Virtual Reality ervaren? Waarom Virtual Reality langer laten wachten! Neem dan een kijkje in onze Virtual Reality Shop en wie weet ben ook jij morgen overtuigd van Virtual Reality voor consumenten!