Virtual Reality gaat verder dan VR Apps, Games en Video’s.

Wie denkt dat Virtual Reality alleen voor spelletjes, apps of video’s is, heeft het verkeerd. Virtual Reality is meer dan dat. Het wordt gebruikt voor de medische wereld, militaire industrie, ruimte wetenschappen enzovoorts. Lees in dit artikel drie opmerkelijke voorbeelden waar Virtual Reality op dit moment toe in staat is!

Virtual Reality in de militaire industrie

Virtual Reality is voor het militaire toepassingen op ontzettend veel gebieden toepasbaar. Het meest voor de hand ligt vlieg,vecht en voertuig simulaties. Dit wordt vandaag de dag al veelvuldig toegepast. De virtuele medische trainingen bieden mogelijkheid om een militair te trainen welk slachtoffer hij of zij als eerst moet behandelen. Ook de performance in teamwork kan worden gemeten. Hierdoor kan men sneller strategieën verbeteren. Van iedere militair kan zijn hartslag, pols en ademhaling worden gemeten om ervoor te zorgen dat ze zichzelf niet forceren. En wat te denken van het besturen van drones en UAV’s? De besturing is realistischer dan ooit. En als er getraind moet worden kunnen de drones en UAV’s aan de grond blijven, want ook dat kan gesimuleerd worden in Virtual Reality. Een ander aspect is het helpen van verwerken van posttraumatische stress stoornissen en andere mentale problemen.

Virtual Reality in de medische wereld

De kop doet je al snel vermoeden dat virtual reality veel gebruikt wordt onder chirurgen om operaties te oefenen en dat klopt, maar het gaat verder dan dat. Wat te denken van Virtual Reality voor ouderen of gehandicapten? Mensen terug in de tijd laten gaan door een virtuele omgeving te creëren in het tijdperk waarin zij nog jonge waren. Wat dacht je van lichamelijk gehandicapte mensen laten ervaren hoe het is om van een waterglijbaan of een achtbaan af te gaan. De eerste voorbeelden zijn er al. In de onderstaande video zie je hoe een Japanse jongen door middel van eye-tracking piano heeft leren spelen. Kijk en verwonder!

Virtual Reality en fitness

Lekker fitnessen op het strand, fietsen in de bergen of roeien op het water? Met Virtual Reality is het geen probleem. Ook trainen met een personal trainer wordt voor iedereen betaalbaar. Sterker nog door middel van eye/body tracking kan er ook nog gemeten worden hoe goed de oefening wordt uitgevoerd. Smokkelen is er niet meer bij! Runtastic is al bezig met een fitness applicatie. Deze laat je zeven minuten een work-out doen. Iedere oefening duurt 40 seconden. Een goedkoper fitness abonnement ga je niet vinden.

Benieuwd naar Virtual Reality? Neem een kijkje in onze Shop!