Studio Starship komt met CyberCook Taster voor Gear VR

Het bedrijf Studio Starship onthulde deze week hun eerste Virtual Reality project: Een first person kook simulator. De CyberCook Taster moet mensen aanmoedigen om meer in de keuken te experimenteren.

 CyberCook Taster nu in de Samsung Gear VR app store

De CyberCook Taster demo is nu beschikbaar in de Gear VR app store. Dit is slechts een preview van hoe het eindresultaat eruit moet komen te zien. De app begeleid de gebruiker door verschillende berichten stap voor stap. Met deze virtuele manier van koken willen ze de gebruiker laten zien hoe gerechten eruit zien gedurende het hele kook proces.
cybercook-taster-shrimps Gear VR
Door de gerechten goed te bereiden kan de speler verschillende nieuwe gerechten vrijspelen. Verder leert de speler verschillende kooktechnieken met allerlei kookgerei. De volledige versie stelt de speler in staat om echte ingrediënten te kopen evenals het nodige kookgerei om een lekker gerecht klaar te maken. Naast de CyberCook Taster voor virtual reality is er ook een non-vr demo beschikbaar voor mobiele apparaten genaamd de CyberCook Slice.

CyberCook moet de angst wegnemen om thuis te experimenteren in de keuken al dus CEO Martin Kenwright. Mede doordat de gebruiker door alle stappen van het kookproces wordt geleid. Waarom gebruik maken van een instructie video als je een hands-on training kan doen zonder ook maar iets van de ingrediënten te verspillen?

Over een paar jaar zullen we een nieuw niveau van realisme bereiken. De CyberCook Taster is op dit moment exclusief beschikbaar voor de Samsung Gear VR.