Razer komt met Open Source Virtual Reality platform OSVR

Tijdens techniekbeurs CES introduceerde Razer, een bedrijf dat toetsenborden, muizen en andere apparatuur voor gamers maakt, het OSVR platform. Dit Open Source Virtual Reality platform is een samenwerking tussen Razer en professionele VR-ontwikkelaar Sensics en is een uniek product, omdat het virtual reality toegankelijk wil maken voor iedere ontwikkelaar.

Waarom OSVR

OSVR is opgezet om het voor ontwikkelaars makkelijker te maken om games te ontwikkelen die virtual reality ondersteunen. OSVR is niet gebonden aan een specifiek product, maar is juist een brug tussen het spel en verschillende VR producten. Dit maakt dit het voor spel-ontwikkelaars makkelijker om ondersteuning voor virtual reality in te bouwen. In plaats van dat ze iedere VR bril apart moeten ondersteunen, gebruiken ze het OSVR platform, wat makkelijk te integreren is. Het maakt dus de stap voor ontwikkelaars om virtual reality ondersteuning in te bouwen kleiner. Als dit platform aanslaat, verwacht dan ook een groot aanbod aan virtual reality games.

Razer richt zich met de VR bril op VR gaming

Naast het OSVR platform introduceerde Razer ook hun eigen VR bril: de OSVR Hacker Dev Kit. Met deze naam wil Razer aan geven dat het niet om een consumentenproduct gaat, maar juist om een VR-bril die voor ontwikkelaars bedoeld is. Met deze VR bril krijgen ontwikkelaars toegang tot een “open” VR bril. Het voordeel van deze VR-bril is dat ontwikkelaars vrij zijn er mee te doen wat ze willen. Razer heeft namelijk alle gegevens over deze bril vrijgegeven, zodat ontwikkelaars precies kunnen zien hoe de bril gebouwd is en er zelf aanpassingen aan kunnen doen. Daarnaast is de bril goedkoop: voor 200 dollar kunnen ontwikkelaars de bril rond juni 2015 in huis hebben. Natuurlijk ondersteunt het OSVR platform ook deze VR bril, zodat ontwikkelaars snel aan de slag kunnen. Met het OSVR platform en de bijbehorende virtual reality bril richt Razer zich dus nadrukkelijk op games en een bredere ondersteuning voor virtual reality.

OSVR-Virtual-Reality-ife
OSVR exploded view