Oculus Story Studios, de toekomst van Virtual Reality film

Een van de vaak vergeten toepassingen van Virtual Reality is het afspelen van films, compleet met 360 graden gezichtsveld. Het lijkt de logische volgende stap voor cinema: na zwart-wit, kleur, CGI en 3D is het tijd voor films in Virtual Reality. Het maken van films in Virtual Reality vraagt echter om compleet nieuwe film- en verteltechnieken, want de ervaring in Virtual Reality is compleet anders. In plaats van de camera die bepaalt waar naar gekeken wordt, kan iedereen dat zelf beslissen en kijken naar wat hij belangrijk vindt. En als een traditionele film naar een andere scene gaat, lijkt dat in Virtual Reality net alsof er een soort van teleportatie plaats vindt. Dit zijn allemaal uitdagingen die filmmakers ontdekken als ze bezig zijn met het ontwikkelen van films voor Virtual Reality. Dat kan filmmakers dan ook afschrikken, omdat ze in het diepe worden gegooid en alles zelf uit moeten zoeken.

Oculus Story Studios; Unieke verhalen met Virtual Reality!

Omdat Oculus graag wil dat er zoveel mogelijk toepassingen zijn voor Virtual Reality en herkende dat filmmakers het moeilijk vonden om voor Virtual Reality te produceren, heeft Oculus zijn eigen studio opgericht. Deze studio, Oculus Story Studios, is uniek, omdat het een pionier wil zijn in het vertellen van verhalen met Virtual Reality en deze kennis met iedereen wil delen. De problemen en de oplossingen die Oculus Story Studios tegenkomt worden gedeeld met iedereen. Eigenlijk is Oculus Story Studios dus een soort open-source film studio, waar alle kennis gewoon beschikbaar is. Filmmakers hoeven zo niet telkens het wiel opnieuw uit te vinden, maar kunnen verder bouwen met de kennis van Oculus Story Studios. Zo hoopt Oculus Story Studios dat er met Virtual Reality een nieuwe en unieke manier van verhaal vertellen ontstaat. Want met Virtual Reality is het een stuk makkelijker om mee te leven met het verhaal en er letterlijk middenin te staan.

Virtual Reality ontdekken met prachtige animaties

Om dit bereiken heeft Oculus Story Studios 5 verschillende animatie ‘shorts’ die het nu aan het produceren is. Deze proberen op verschillende manieren een verhaal te vertellen. Zo is er een grappige animatie short in de maak, maar ook de prachtige animatie ‘lost’, met juist een rustige en magische beleving. Het zou wel eens de grote Virtual Reality verassing kunnen worden, deze prachtige animaties. Het geeft perfect de mogelijkheden en de ervaring weer die mogelijk is met Virtual Reality en tegelijkertijd is het de volgende grote stap in cinema. Oculus kan met Oculus Story Studios dan wel eens een duidelijk streepje voor hebben ten opzichte van de concurrentie.

Kijk ook eens in onze webshop! www.virtualreality-shop.nl