Microsoft Hololens, Augmented reality volgens Microsoft

Microsoft heeft zojuist de Microsoft Hololens onthult. Deze augmented reality bril maakt het mogelijk om holograms te plaatsen over de werkelijke wereld. De augmented reality bril maakt gebruik van diepte sensoren en meet zo de omgeving.

Geavanceerde sensoren en een holographic processor

De Microsoft Hololens maakt gebruik van geavanceerde sensoren welke een wereld creëren die verder gaat dan Virtual Reality. De Hololens heeft een eigen CPU (central processing unit) welke het rekenwerk doet. Daarnaast heeft de bril ook een eigen GPU (graphics processsing unit) welke de beelden verwerkt. Verder heeft de bril nog een derde processor genaamd de HPU (holographic processing unit). Deze processor verwerkt de inkomende signalen zoals de manier waarop je kijkt, hoe stem klinkt en wat voor gebaren je maakt. Verder zorgt deze processor voor het ruimtelijk in kaart brengen van de omgeving waar men zich in bevindt.
Ook geeft Microsoft aan dat de Microsoft Hololens geen bedrading heeft en of gebruik maakt van externe camera’s. Dit zou dus betekenen dat de bril gebruik maakt van een accu.

Microsoft-HoloLens-Augmented-Reality-Bril-2
Foto: Microsoft

Windows Holographic het platform voor de Microsoft Hololens

De bril werkt met Windows 10, verder heeft Microsoft ook een platform opgezet genaamd Windows Holographic. Dit platform is bedoeld om de ontwikkeling verder te stimuleren. Windows Holographic zou ook compatable zijn met andere apparaten zoals de Oculus Rift en de Goggle Glass. Microsoft werkt samen met andere bedrijven om apps en dergelijke te ontwikkelen voor de Hololens. Ook nodigt Microsoft bedrijven uit zoals Oculus en Magic Leap om content te ontwikkelen voor deze augmented reality bril.

Microsoft: “available in the Windows 10 timeframe”

Mr. Alex Kipman geeft aan dat de Hololens augmented reality bril gereed moet zijn in in het Windows 10 tijdframe. Dit duidt op een release voor het eind van het jaar. Voor de ontwikkelaars zou er dit voorjaar een versie beschikbaar komen.


Voor meer informatie kijk op de Microsoft website.