VRL laat burgklassers kijkje nemen in nieuw gebouw KSE

Medio januari was de jaarlijkse open dag van middelbare school de KSE in Etten-Leur. Op dat moment werd een nieuw brugklasgebouw gebouwd voor de nieuwste brugklassers die starten in het schooljaar 2016-2017. Virtual Reality Life was gevraagd om na te denken hoe dat we leerlingen toch een kijkje konden laten nieuwe in het nieuwe gebouw. En zo was het KSE VR project geboren.  Na enkele besprekingen en het betrekken van Bricks & Goggles was er gekozen om het gehele gebouw om te zetten in Virtual Reality. Tijdens de open dag zouden er verschillende virtual reality brillen ter beschikking zijn om zo de kinderen al een levensecht gevoel te geven in het nieuwe brugklasgebouw. Uiteindelijk was er gekozen om 15 virtual reality brillen in te zetten. Nadat de bouwtekeningen succesvol waren omgezet werd er een route bepaald door het pand. Er was gekozen om een vaste route te bepalen, dit omdat anders mogelijk er te weinig doorstroming was. Om het voor de leerlingen ook tastbaar te maken is er ook een speciale KSE Virtual Reality app gemaakt zodat de leerlingen ook thuis een wandeling konden maken door het nieuwe schoolgebouw. De apps zijn hier te downloaden:

KSE-VR-appstoreKSE-VR-playstore

Tijdens de open dag werd al snel duidelijk dat de virtual reality brillen echt een eye catcher waren voor velen. En niet alleen voor de kinderen, ook ouders waren onder de indruk. Al met al een zeer geslaagd project. Van de virtual reality wandeling door het nieuwe brugklasgebouw hebben we ook een animatie gemaakt. Deze kunt u onderstaand bekijken.

Lees ook het artikel op de website van de KSE eens: klik hier

De schoolleiding was zeer tevreden over dit geslaagd project. De missie was geslaagd, en de kinderen hebben een goed gevoel hoe hun school er volgend jaar echt uit zal gaan zien. Ook de krant kwam en kijkje nemen 🙂

KSE-VR-project-BNdeStem

KSE-VR-project-collage