Google virtual reality – Cardboard, hoe het allemaal begon.

Google Cardboard

Toen ik voor het eerst van Google Cardboard hoorde was ik nogal sceptisch. Ik kon mijzelf niet goed indenken hoe een kartonnen doosje met twee lenzen en een telefoon virtual reality kon na bootsen. Laat staan dat het in de buurt kwam van de Oculus Rift. Ik had het mis.Het Google Cardboard verhaal begon begin 2014 toen David Coz een software engineer voor Google in Parijs zijn idee liet zien aan Google onderzoeks-wetenschapper Christian Plagemann. Het Cardboard project werkt zijn 20 procent project en later besloot Google om er een groter project van te maken. Inmiddels zijn er meer dan een half miljoen Google Cardboards verkocht en wordt budget virtual reality meer en meer een begrip.

Maar waarom besloot Google hiermee verder te gaan? Afhankelijk wie je de vraag binnen Google I/O stelt zul je het volgende antwoord ontvangen: Google wilde Facebook bewijzen dat ze teveel geld hebben betaald voor Oculus of Google was jaloers dat het ze niet is gelukt om zelf Oculus in te lijven.

Het eerste prototype van Google Cardboard was van karton omdat het erg makkelijk te produceren was, maar hoe komt het dat de Google Cardboard uiteindelijk ook echt van karton bleef? Google wilde de gebruiker laten zien dat alle verwerking van data in je smartphone gebeurd. Een goede wake-up call voor gebruikers dat onze technologie al verder is dan we vaak beseffen. Virtual Reality is dichtbij, heel dichtbij.

Om de ontwikkeling van mobile Virtual Reality te bespoedigen heeft Google de ontwikkelaars toolkit vrijgegeven. De verwachting is dan ook dat er op er op korte termijn een hoop nieuwe apps en games uitkomen welke je met de Google Cardboard kan ervaren. Als je in bezit bent van een Google Cardboard Virtual Reality 3D bril kun je direct gratis gebruiken maken van de Cardboard app. In de app vind je andere apps welke geschikt zijn voor de Google Cardboard.

Ben je nog niet in bezit van een Virtual Reality Carboard 3D Bril? Bestel hem dan direct in onze Webshop!