De eerste echte consumenten VR bril, Samsung Gear VR

De allereerste virtual reality bril die ook voor consumenten beschikbaar is, de Samsung Gear VR. Deze bijzondere virtual reality bril is een houder voor de Samsung Note 4 die je met een hoofdband op je hoofd zet. De Note 4 genereert de beelden en de Gear VR zorgt ervoor dat het beeld op je ogen terecht komt.

Wat is een virtual reality bril

Maar wat is een virtual reality bril en hoe werkt de Gear VR? Zo’n bril geeft de illusie van een 3d-effect, maar doet dat vlak voor je ogen. Hierdoor zie je alleen maar het beeld van de bril en geen andere afleidingen. Dit is dus een compleet andere ervaring dan een 3d-tv en wordt je compleet ondergedompeld in een 3d-wereld. Dit werkt doordat de bril verschillende beelden naar je linker- en rechteroog stuurt. Hierdoor kan je diepte zien en zie je dus de illusie van 3d, maar dan met een computerbeeld. Daarnaast meet een virtual reality bril ook de positie van je hoofd. Dus als je naar rechts draait, dan heeft de bril dit door en draait het beeld ook naar rechts. Dit opent natuurlijk allerlei mogelijkheden voor bijzondere ervaringen, zoals games, films of concerten.
virtual-reality-life-gear-vr1

Het verschil tussen de Gear VR en de Oculus Rift

Het grote verschil tussen de Samsung Gear VR en de Oculus Rift is dat de Gear VR nu te koop is voor consumenten, terwijl de Oculus Rift alleen nog maar versies voor ontwikkelaars heeft uitgebracht. De Gear VR werkt met een Samsung Galaxy Note 4, dus als je deze telefoon al in je bezit hebt dan is het relatief kleine investering voor de Gear VR. De Gear VR is wel in samenwerking met Oculus ontwikkeld, dus je zou dit kunnen zien als een preview op de echte Oculus Rift voor consumenten, die ergens dit jaar in de winkel zou moeten liggen. Deze gebruikt dan krachtigere hardware, maar wel tegen een hogere prijs.

Wil je zelf ook eens Virtual Reality ervaren, maar je hebt nog geen bril? Kijk dan eens in onze Webshop!

Bescherm je Samsung Gear VR met deze cover en verkom slijtage en verkleuring van het schuim! Bestel hier Samsung Gear VR cover.

Samsung Gear VR Cover